به گزارش ميراث‌آريا(chtn)، به نقل از ايرنا \"احمد صادقي\" مدير عامل شرکت مادر تخصصي عمران و بهسازي شهري ايران امروز دوشنبه در حاشيه بازديد از بافت فرسوده پيرامون حرم مطهر عبدالعظيم (ع) در گفت: اختصاص اين مبلغ در سال جاري براي سکونتگاههاي غير رسمي درکشور نشانگر عزم و اراده دولت براي جبران عقب ماندگيها در بخش احيا و نوسازي بافت هاي فرسوده است.

به گفته وي، اعتبارات اين بخش در سال جاري نسبت به سال گذشته 35 برابر افزايش داشته است.

وي اظهار داشت: در سال گذشته براي احيا و نوسازي بافت هاي فرسوده، بازگشايي معابر و احداث زير بناها 300 ميليارد ريال اختصاص يافته بود که اين مقدار در سال جاري با چهار برابر افزايش به يک هزار و 485 ميليارد ريال افزايش يافت.

صادقي همچنين با اشاره به شناسايي 65 هزار هکتار بافت فرسوده در کشور و استقرار حدود 8/5 ميليون نفر در اين محدوده گفت: از ابتداي انقلاب اسلامي تا قبل از برنامه چهارم توسعه حدود هزار هکتار از بافت فرسوده اصلاح و نوسازي شده بود .به عبارت ديگر، در مدت 26 سال تنها 1/5 درصد از بافت فرسوده در کشور اصلاح، احيا و نوسازي شد.

معاون وزير مسکن ادامه داد: از سال 84 و آغاز برنامه چهارم توسعه که مصادف با شروع کار دولت نهم بود تا سال 1388 يعني پايان برنامه چهارم توسعه، حدود سه هزار و 500 هکتار بافت فرسوده در کشور اصلاح شده که اين مقدار 3/5 برابر ابتداي انقلاب تا ابتداي سال 84 بود.

وي با بيان اينکه عليرغم اقدامات چشمگير باز هم در احيا و بازسازي بافت فرسوده عقب هستيم تصريح کرد: دولت هاي گذشته، نهادهاي مردمي و شهرداريها در سالهاي گذشته در اين خصوص خوب ورود پيدا نکردند و سرمايه گذاري مناسبي انجام ندادند.

مدير عامل شرکت مادر تخصصي عمران و بهسازي شهري ايران با اشاره به سرمايه گذاري 37 هزار ميليارد ريال در سال 1388 بخش هاي مختلف در قالب تسهيلات، رديفها و اعتبارات دولتي گفت: براي اولين بار در سال گذشته چهار هزار و 500 ميليارد ريال تسهيلات از طريق مسکن مهر براي نوسازي 30 هزار واحد مسکوني براي هر واحد 150 ميليون ريال در بافت هاي فرسوده اختصاص يافت.

وي بيان داشت: تاکنون 25 هزار واحد با بانکها قرارداد منعقد و بيش از هشت هزار واحد نيز قسط اول را دريافت کردند.

صادقي افزود: در سال گذشته يک هزار و 120 ميليارد ريال تسهيلات براي نوسازي هشت هزار واحد مسکوني هر واحد 140 ميليون ريال اختصاص يافت و در مجموع در سال گذشته براي 38 هزار واحد مسکوني در بافت هاي فرسوده تسهيلات پرداخت شد.

وي خاطر نشان کرد: براي تشويق مردم در راستاي احياء و نوسازي بافتهاي فرسوده در کل کشور براي دريافت پروانه هاي ساختماني 50 درصد به متقاضيان از طرف شهرداري تخفيف داده شد که وزارت مسکن و شهرسازي براي جبران اين تخفيفها به شهرداريها 150 ميليارد ريال پرداخت کرد و اين سياست در سال جاري نيز ادامه خواهد داشت.

به گفته وي، براي تشويق مردم و بخش خصوصي و احيا و نوسازي بافتهاي فرسوده با اختصاص 300 ميليارد ريال اعتبار، معابر بازگشايي و امور زير بنايي انجام شد.
وي همچنين با اشاره به وجود سه هزار و 268 هکتار بافت فرسوده در استان تهران گفت: 261 هزار واحد مسکوني فرسوده در اين محدوده وجود دارد که يک ميليون و 150 هزار نفر در آن زندگي مي کنند.

صادقي ادامه داد: در سال گذشته براي احيا و نوسازي 9 هزار و يکصد واحد تسهيلات پرداخت شد و پيش بيني مي شود امسال 10 هزار واحد فرسوده در استان تهران احيا و نوسازي شود.

وي در بخش ديگري از سخنان خود به راه اندازي صندوق سرمايه گذاري حرمهاي مطهر در سال گذشته اشاره کرد و گفت: اين صندوق به منظور احيا و نوسازي بافت پيرامون حرمهاي مطهر تشکيل شده و پيش بيني مي شود در آينده نزديک شاهد تسريع در احيا و نوسازي بافت هاي پيرامون حرمهاي مطهر باشيم.

معاون وزير مسکن ادامه داد: طرح توسعه پيرامون حرم مطهر حضرت عبدالعظيم (ع) نيز طرح بسيار خوب و کار بزرگي است که براي اجراي آن حدود پنج هزار ميليارد ريال اعتبار نياز دارد که حداقل يک هزار و 300 ميليار ريال آن براي زيرساخت ها و زيربناها بايد سرمايه گذاري شود.

وي تصريح کرد: تامين منابع اين طرح بايد از طريق مشارکت بخش خصوصي و مردم استوار باشد و دولت هم تلاش مي کند از طريق صندوق حرمهاي مطهر تامين بخشي از اعتبار مورد نياز براي تامين زير ساختها اقدام کند.
003/

انتهای پیام/

کد خبر 1389012345